Week van de ontmoeting

Doel
De inwoners van Wilhelminadorp kunnen elkaar ontmoeten d.m.v. verschillende activiteiten die in en om buurthuis Kadans worden georganiseerd.

Wie
De activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers van LEVBest en de Boei en worden ondersteund door de beroepskrachten van deze organisaties.
De kerken in Best staan open om mee te denken en hun netwerk aan te spreken over deze activiteit. Zij zullen benaderd worden om deel te nemen aan de organisatie van de open dag en activiteitenweek.


Wat
De week van de ontmoeting begint met een open dag van buurthuis Kadans op zaterdag 26 oktober 2024. Tijdens deze open dag zullen huurders (verenigingen met verschillende activiteiten) hun deuren openen en d.m.v. workshops inwoners een kijkje laten nemen. Voorbeelden van huurders binnen buurthuis Kadans zijn de dansmarietjes, biljartvereniging, salsa dansschool, kienen. Daarnaast zullen vrijwilligers van buurthuis Kadans gevraagd worden om een workshop te geven. Hierbij kun je denken aan de kookvrijwilligers, pluktuin- / bokkentuinvrijwilligers, buurtkamervrijwilligers.
Andere ideeën zijn: rondleiding door het buurthuis, informatiestand met informatie over LEVBest, de Boei en eventueel andere organisaties, springkussen en schminken voor kinderen, lootjesverkoop met prijzen, beautymiddag met verwenpakket etc.

De activiteiten zijn voor jong en oud en daarom gaan we proberen om zoveel mogelijk verschillende soorten activiteiten te organiseren samen met de huurders/vrijwilligers. Het doel is om inwoners elkaar te laten ontmoeten en hen een veilige plek te bieden om vaker langs te komen.

Na de open dag is buurthuis Kadans de hele week open om elkaar te ontmoeten. Het idee is om iedere middag een lunch te verzorgen met soep en broodjes. De buurtkamer zal op de normale tijd open zijn, maar daarnaast zijn inwoners van harte welkom om op ieder moment binnen te lopen. Koffie en thee zal klaar staan.
Op dit moment zijn er nog geen andere activiteiten voor deze week bedacht, maar het is de bedoeling om iedere dag iets te organiseren.
Tijdens bovenstaande activiteiten zal de bar in de grote zaal open zijn. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een aantal consumptiebonnen om een drankje te kunnen halen. 


Waar
Buurthuis Kadans


Wanneer
Laatste week oktober 2024.
Het idee is om een dagvullend programma te maken tussen ongeveer 11.00u-16.00u. Tijdens kunnen nog veranderen na aanleiding van het maken van het programma.